Selecteer een pagina

Architectenbureau sinds 1975

Architectenbureau sinds 1975

Architectenbureau sinds 1975

Architectenbureau sinds 1975

Architectenbureau sinds 1975

Storimans Wijffels Architecten BV

Storimans Wijffels Architecten BV uit Tilburg heeft een brede expertise op het gebied van architectuur en de gebouwde omgeving. Het bureau heeft de kennis in huis om verschillende typen van projecten tot een goed einde te brengen.
Naast het ontwerpen van verschillende vormen van woningbouw, heeft Storimans Wijffels Architecten BV ervaring met zorginstanties, onderwijsinstellingen, bedrijfsgebouwen, kantoren etcetera. Ook heeft het bureau haar sporen verdiend op het gebied van specifieke overheidsgebouwen: het ontwierp bijvoorbeeld meerdere penitentiaire inrichtingen, gevangenissen, douanekantoren en politiebureaus. Verder behoren renovaties van monumenten en oude gebouwen, interieurontwerpen en de bouw van scholen ook tot de werkzaamheden van Storimans Wijffels Architecten BV.
Een goede verstandhouding en samenwerking met de opdrachtgever is essentieel voor een goed eindresultaat. Tijdens het gehele proces, van eerste tekening tot oplevering, werken de architecten van Storimans Wijffels Architecten BV dan ook proactief. Ze komen met eigen ideeën, wat vaak tot verrassende inzichten leidt. Uiteraard wordt dit alles uitgebreid besproken met de opdrachtgever en getoetst aan zijn of haar wensen en mogelijkheden.
Storimans Wijffels Architecten BV hecht veel waarde aan het duidelijk en overzichtelijk uitwerken van producten, zodat de communicatie zo vlot en productief mogelijk kan verlopen. Zoals gezegd heeft Storimans Wijffels Architecten BV samengewerkt met veel verschillende type opdrachtgevers. Dit zorgt ervoor dat het bureau vandaag de dag zeer allround is.
Het werkgebied strekt zich uit over heel Nederland en ook in het buitenland is Storimans Wijffels Architecten BV actief.

Organisatie
Als bureau zijn wij compact georganiseerd en dit stelt ons in staat om ons snel in een bepaalde situatie in te leven. Het maken van concepten, deze concretiseren en uitwerken vraagt om maatwerk en dat is onze kracht.
Voor elk project wordt een vast projectteam samengesteld, bestaande uit een projectarchitect, een projectleider en één of meer bouwkundige tekenaars. De projectarchitect wordt vanaf het eerste contact met de opdrachtgever betrokken bij de totstandkoming van het ontwerp. Zijn taak is het ontwerp in alle details te beheren, zowel binnen het architectenbureau als in het overleg met opdrachtgever, overheidsinstanties, adviseurs, aannemers en installateurs en dergelijke.
Voortdurend en vanaf het eerste moment vinden in het ontwerpproces afwegingen plaats tussen functionaliteit, esthetische wensen, kosten van realisatie en exploitatie. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van de projecten werken we voor bouwmanagement, constructie, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties nauw samen met gespecialiseerde bureaus. Op deze wijze is het mogelijk grootschalige projecten te realiseren met hoge kwaliteit.

Geschiedenis
Storimans Wijffels Architecten BV komt voort uit Architectenbureau Storimans dat sinds 1975 een gevestigde naam in Tilburg is. Het bureau was werkzaam op diverse disiplines, waarbij vooral de woning- en utiliteitsbouw een belangrijke plaats innamen.
Met de toevoeging van Hans Wijffels als directeur werd dit werkveld, mede door zijn ervaring als architect voor de Rijksgebouwendienst van 1990 tot 2004, verder uitgebreid naar meer overheid gerelateerde opgaven.
Ook de aanpak veranderde; van een meer klassieke benadering met de nadruk op de persoonlijke handtekening van de architect, naar een meer moderne opvatting over de rol van architect als een professionele speler in een snel veranderende markt. Daarbij het interdisciplinair werken als uitdaging zien en de architect als een vanzelfsprekende initiator in het bouwproces van abstract naar concreet laten zijn.

Netwerk
Storimans Wijffels Architecten BV beheerst alle fases van het bouwproces: van haalbaarheidsonderzoek tot en met de oplevering en nazorg. Het bureau heeft hiervoor alle disciplines in huis, maar maakt daarnaast ook gebruik van een uitgebreid netwerk aan vaste partners.

Meer weten over de mogelijkheden?

Klik hier om projecten te bekijken van Storimans Wijffels Architecten BV, Dit is slechts een kleine greep uit onze portfolio!

Neem contact op